RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokas-rettssak trolig TV-overført

Sist oppdatert:
Sorenskriver Helge Bjørnestad i Stavanger tingrett stiller seg ikke avvisende til å tillate lyd- og bildeopptak fra retten når Nokas-rettssaken starter.

Det betyr at den tre måneder lange rettsaken mot de tiltalte i Nokas-ranet kan bli fjernsynsoverført, melder Stavanger Aftenblad. Ingen skriftlig søknad har ennå kommet inn, men både TV2 og NRK skal være interesserte, sammen med TV Vest.

- Jeg vil lytte til hva aktoratet, forsvarerne og bistandsadvokaten sier til slike søknader, men vil i utgangspunktet ikke stille meg negativ. Saken er omfattet av stor samfunnsmessig interesse, sier Bjørnestad til avisen.

En eventuell tillatelse vil begrense seg til innledningsforedrag og prosedyrer, og sorenskriveren sier at det i utgangspunktet kun er aktuelt med ett sett med kamerautstyr. Kamerafolk vil heller ikke få bevege seg fritt rundt i rettslokalet, men må begrense seg til faste opptaksinstallasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere