RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia legger på røret

Sist oppdatert:
Nokia har avsluttet samtaler med Sanyo om samarbeid.

Den finske mobilgiganten Nokia har avsluttet planene om å samarbeide med japanske Sanyo etter å ha funnet ut at økonomien i prosjektet var for dårlig.

NA24 - din næringslivsavis

Strategisk uke
Avgjørelsen markerer det andre store strategiske grepet på en uke fra den nye Nokia-sjefen Olli-Pekka Kallasuvo. I begynnelsen av uken ble det kjent at Nokia fusjonener med Siemens på flere forretningsområder.

Avtalen om å prøve å forene Nokia og Sanyos CDMA-mobilløsninger ble annonsert i februar, og kunne har gitt selskapene en felles global markedsandel på over 20 prosent.

Hovedrival
Dette ville ha gjort selskapet på størrelse med koreanske Samsung, som er verdens største produsent av CDMA-utstyr. CDMA er hovedrival til GSM-systemet, som er den mest populære teknologien på verdensbasis.

Nokia er på sin side verdens største produsent av GSM- telefoner, med 35 prosents markedsandel av 795 millioner mobiltelefoner som ble solgt i 2005, ifølge Financial Times.

CDMA, som er en amerikansk teknologi, er utbredt i USA, Japan, India, Latin- Amerika, Korea og Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere