Gå til sidens hovedinnhold

Non Stop-krig: Butikkene dumper prisene i kamp om julekundene

Butikkjedene melder om beinhard konkurranse på prisen på Non Stop og en rekke andre varer som er populære inn mot jul.

– Ja, det stemmer at prisen på Non Stop er blitt presset de siste ukene som følge av tøff konkurranse mellom kjedene. Vi kjemper beinhardt på pris hver eneste dag, og de er stadig i bevegelse, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Romerikes Blad.

Flere hundre varer er ifølge kjedene satt ned, og den skjerpede konkurransen illustreres godt gjennom fallet i Non Stop-prisen.

– Det var vi som først hadde en pris på 27 kroner for posen på 185 gram, så kom de andre etter. Men nå har vi gått ned til 26,40, opplyser kommunikasjonsrådgiver Nora Helgesen i Kiwi til NTB torsdag formiddag.

Dermed ser Kiwi ut til å lede an i priskrigen – i hvert fall for en stund.

– Hyggelige priser

Billigst i RBs oversikt fra onsdag var Rema 1000, som kunne skilte med Non Stop til 26 kroner og 90 øre.

– Vi ønsker å ha hyggelige priser på en rekke julevarer, inkludert Non Stop til julebaksten, sier kommunikasjonssjef Fredrik Jahr i Rema 1000.

Også Meny bekrefter at de er med i Non Stop-krigen, med en pris på 31,50.

Endres flere ganger daglig

Men hvor mye koster den hos den hos Coop?

– Jeg skal sjekke Non Stop-prisen. Det er nemlig ikke sikkert den koster det samme i dag som i går. Prisene kan justeres flere ganger daglig, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen til NTB.

Han benytter samtidig anledningen til å si at de har satt ned prisene på «rundt 150 varer» som de vet kundene trenger til jul.

Etter noen minutter kommer det en epost fra Kristiansen: «Non Stop-prisen var torsdag morgen 26,90 hos vår lavpriskjede Extra».

Dermed hadde Rema og Coop den beste prisen noen timer, inntil Kiwi på nytt satte ned sin pris. Og konkurransen om å være billigst sikkert helt fram til jul.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken