*Nettavisen* Nyheter.

Nord-Norge blir nyttårsaftens værvinner

GRÅTT I SØR: Meteorologene melder at det blir mer og mer skyer jo lenger sør man kommer, og det ventes skyer og perioder med regn i alle østlandsfylkene.

Sjekk hvilke fylker som får det fineste været inn i det nye året.

30.12.15 13:22

Den beste utsikten til raketter blir å finne i Nord-Norge, mens det sør i landet for det meste blir grått og vått på nyttårsaften.

– I Nord-Norge blir det lett skydekke og opphold, opplyser vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til NTB onsdag.

Les også: Vervarslinga har sendt ut OBS-varsel for Troms og Finnmark

De tre nordligste fylkene får det fineste været med tanke på nyttårsraketter, men feirende i landsdelen må belage seg på at det kan bli kuling på årets siste dag, både langs kysten og i indre strøk.

Tross vinden er det imidlertid liten grunn til å klage for folk i nord. For det lenger sør man kommer, det gråere og våtere blir det.

– Det blir mer og mer skyer jo lenger sør man kommer i Trøndelag og Møre og Romsdal. Her blir det stort sett oppholdsvær, men noe nedbør. På Vestlandet sør for Stad blir det skyer og regnbyger, forteller meteorologen.

Stort bedre blir det ikke i Agder-fylkene, der feirende kan vente seg skyer og nedbør mer eller mindre hele nyttårsaften. Og for dem som hadde ventet seg bedre vær på Østlandet, er det bare å finne fram regntøyet.

– Det blir skyer og perioder med regn i alle østlandsfylkene. Og i Oslo kan folk vente seg 0 grader og sludd, er beskjeden fra meteorologen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.