Nordea-kvinnen fengsles

Foto: Foto (Politiet)

Nekter alt, men politiet mener de har rett.

30.08.10 20:00

Etter tips fra publikum pågrep Oslo politidistrikt fredag ettermiddag en 49 år gammel Oslo-kvinne i forbindelse med etterforskningen av Nordea-saken.

Mandag er det klart at kvinnen, som nekter enhver befatning med millionsvindelen, varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Flere tatt
Etter at NA24 for første gang skrev om den utrolige svindelen av storbanken Nordea, har politiet rullet opp de involverte.

Først ble Nordea-kassereren varetektsfengslet, deretter den antatte hovedmannen, krisitansunderen Lars-Erik Martinsen. Den 19. august etterlyste politiet en kvinne som var sammen med 35 år gamle Martinsen idet han oppsøkte en av Nordeas bankfilialer.

Les mer: Kvinne pågrepet for Nordea-svindel

Mandag ble den antatte medhjelperen til Martinsen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Hun er av utseende helt lik kvinnen på bildet fra overvåkningskameraet i banken.

Gjennomgangen i retten mandag ble gjort ved lukkede dører, slik at pressen ble sendt på døren.

- Rett kvinne
Likevel mener politiet at de har tatt riktig kvinne.

- Dette er en riktig begjæring, sier politiadvokat Frank Grimstad Jensen til NA24.

Kvinnen har flere betalingsanmerkninger på seg.

NA24 avslørte for kort tid siden at en mann og en kvinne gikk inn i Nordeas filial på Tveita i Oslo. Her fikk de en nå varetektsfengslet kasserer i banken til å overføre 89 millioner kroner over på en konto, som senere ble tappet for 60 millioner kroner.

Les mer: Stakk av med 60 millioner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nordea

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag