RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I en detaljert epost til politiet i Portland i delstaten Maine truet nordmannen med å skyte og drepe politifolk. Truslene ble fremsatt da han var på ferie med sin far og søster i USA. Nordmann dømt til fengsel for polititrusler i USA
I en detaljert epost til politiet i Portland i delstaten Maine truet nordmannen med å skyte og drepe politifolk. Truslene ble fremsatt da han var på ferie med sin far og søster i USA. Nordmann dømt til fengsel for polititrusler i USA Foto: Google maps

Nordmann dømt til fengsel for polititrusler i USA

Sist oppdatert:
En 29 år gammel norsk mann er dømt til 15 måneders fengsel for å ha truet politiet i delstaten Maine da han var i Portland på ferie.

Nordmannen erklærte seg skyldig i truslene i september, og torsdag kom dommen. Ifølge dommer Brock Hornby forstyrret trusselen offentlig tjeneste og førte til frykt. Han vil i tillegg bli nektet inngang i USA i fremtiden. Han risikerte opptil fem års fengsel.

I en detaljert epost til politiet i Portland i delstaten Maine truet nordmannen med å skyte og drepe politifolk. Truslene ble fremsatt da han var på ferie med sin far og søster i USA. 

 Nordmannen ble pågrepet på et hotellrom ubevæpnet, og han satte seg ikke til motverge. I et fengslingsmøte i august forklarte mannens far at 29-åringen har Aspergers syndrom og at han skal ha hatt et ønske om å bli pågrepet. 

Faren forklarte at sønnen ikke har gjort noe lignende tidligere.Han skal aldri tidligere har interessert seg for politikk og vold, men venner i Norge har tidligere opplyst at han er svært opptatt av film og tegneserier, ifølge amerikanske medier.

Det er ventet at nordmannen vil søke om å få sone en eventuell straff i Norge, noe aktoratet sier de vil støtte om forespørselen kommer.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra mannens forsvarer, David Beneman. Han forsøkte under et rettsmøte å få klienten løslattsom følge av den mentale tilstanden og ettersom han aldri hadde noen intensjon om å gjennomføre truslene. Dette ble ikke tatt til følge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere