RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann renvasket for drapsforsøk

Sist oppdatert:
Politiet har løslatt nordmannen (58) som var siktet for å ha skutt sin 20 år gamle samboer i Sverige i august, og henlagt etterforskningen for drapsforsøk.

Bakgrunnen mangelen på bevis og at politiet ikke kan utelukke at kvinnen skjøt seg selv.

- Lettet, men bedrøvet
- I lovens forstand er min klient nå å anse som uskyldig. For sin egen del er han lettet over at saken om drapsforsøk nå er lagt bort. Men han er fortsatt bedrøvet over at hans familie er rammet av en tragedie som dette. Kvinnen er påført livsvarige mén, sier 58-åringens advokat, Lars Solvik, til TV 2 Nettavisen.

Det var mandag formiddag at 58-åringen ble løslatt av politiet.

58-åringen ble i oktober siktet for drapsforsøk etter at hans 20 år gamle samboer 14. august i år ble funnet naken og med skuddskader i hodet ved et vann i Koppom like ved grensen til Norge.

Kvinnen hadde da vært savnet i to dager, og det var 58-åringen som til slutt fant 20-åringen.

58-åringen har hele tiden benektet at det var han som skjøt kvinnen.

- Likevel sa han seg fra første stund villig til å bidra for å få oppklart saken. Han har derfor godtatt varetekt i saken for å bistå politiet best mulig. Han har også hjulpet politiet så godt han kunne, sier Solvik.

- Men til tross for dette har man ikke kunnet bevise at min klient sto bak dette. Det har også hatt en viss betydning at man ikke kan utelukke at kvinnen kan ha skutt seg selv, sier Solvik.

- Klarer ikke bevise det motsatte
Värmland Folkblad skriver at to leger har undersøkt kvinnen.

- De utelukker ikke at det kan dreie seg om et selvmordsforsøk. Det betyr at jeg må bevise det motsatte i domstolen, men det kommer jeg ikke til å klare, sier kammeräklagare Peter Hallgren hos påtalemyndigheten til avisen.

- Skadene hun fikk, stemmer over ens med bruk av salonggevær og jeg utelukker ikke at hun har gjort det selv. Kvinnen har ettertrykkelig sagt at hun ikke hadde hatt slike tanker, men vi må også ta hensyn til at hun ikke husker noe fra hendelsesforløpet, sier Hallgren til avisen.

Politiet vil derimot fortsette å etterforske 58-åringen for brudd på våpenloven.

Nordmannen har overfor politiet innrømmet at han hadde flere ulovlige våpen som han hadde gravd ned. Disse har han hjulpet politiet med å finne.

Åpner for søksmål
Våpenet som kvinnen skal blitt skutt med, er derimot ikke funnet.

- Slik det ser ut nå, får vi aldri vite på hva som har skjedd med henne. Det utelukker ikke muligheten om en ny utredning, men akkurat nå finnes det ikke grunnlag for dette. Vi har vendt på alle steiner som det går an å vende på, sier Hallgren til Värmland Folkblad.

At politiet nå legger bort saken mot 58-åringen, åpner for at han kan gå til søksmål mot politiet.

- Vi har ikke diskutert dette ennå, det er noe min klient selv må avgjøre. Men forutsetningene for et søksmål finnes jo, sier advokat Lars Solvik til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere