Nordmenn avverget bombeangrep

Foto: (Foto: Lars Barth Heyerdahl/TV 2 Nettavisen)

Stor dramatikk for de norske soldatane i Kabul i natt da de var med på å pågripeminst 17 mistenkte terrorister og avverge en større bombeeksplosjon.

22.04.04 21:48

De norske soldatene var natt til torsdag med på å avverge det som trolig var et større terrorangrep i den afghanske hovedstaden, melder TV 2 Nyhetene.

En høyeksplosiv innretning ble funnet på kroppen til en person - ikke langt fra en regjeringsbygning i Kabul.

En kanadiske eksplosivrydder desarmerte den kraftige bomben - mens nordmenn holdt vakt.

- Det som er sikkert er at den var stor nok til å forvolde stor skade, sier kommandør for landstridskreftene Harald Sunde til TV 2.

Fire personer ble pågrepet umiddelbart, senere på natten gikk norske og afghanske styrker til storaksjon mot et hus i utkanten av Kabul. Ytterlige 13 menn ble arrestert.

Den internasjonale styrken i Kabul tror de pågrepne var medlemmer i en aktiv terrorcelle.

- Det var en vellykket operasjon og ingen kom til skade. Det er en del av soldatenes hverdag, sier Sunde.

Verken Forsvaret eller ISAF-styrken i Kabul vil i kveld si noe konkret om hvem de arresterte er, men enkelte internasjonale medier spekulerer i at det kan være snakk om al-Qaida sympatisører.

Etter det TV 2 forstår er dette det hittil mest omfattende oppdraget nordmennene har hatt etter at de ankom Kabul like før jul.

Av hensyn til sikkerheten til de involverte får ingen i norske kontingenten i Afghanistan uttale seg om anti-terror aksjonene - som pågår fortsatt.

Og ved hovedkvarteret i Stavanger vil man ikke spekulere i om massepågripelsene i Kabul i større grad kan gjøre den norsk styrken på 150 mann til terrormål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag