Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn avverget bombeangrep

Stor dramatikk for de norske soldatane i Kabul i natt da de var med på å pågripeminst 17 mistenkte terrorister og avverge en større bombeeksplosjon.

De norske soldatene var natt til torsdag med på å avverge det som trolig var et større terrorangrep i den afghanske hovedstaden, melder TV 2 Nyhetene.

En høyeksplosiv innretning ble funnet på kroppen til en person - ikke langt fra en regjeringsbygning i Kabul.

En kanadiske eksplosivrydder desarmerte den kraftige bomben - mens nordmenn holdt vakt.

- Det som er sikkert er at den var stor nok til å forvolde stor skade, sier kommandør for landstridskreftene Harald Sunde til TV 2.

Fire personer ble pågrepet umiddelbart, senere på natten gikk norske og afghanske styrker til storaksjon mot et hus i utkanten av Kabul. Ytterlige 13 menn ble arrestert.

Den internasjonale styrken i Kabul tror de pågrepne var medlemmer i en aktiv terrorcelle.

- Det var en vellykket operasjon og ingen kom til skade. Det er en del av soldatenes hverdag, sier Sunde.

Verken Forsvaret eller ISAF-styrken i Kabul vil i kveld si noe konkret om hvem de arresterte er, men enkelte internasjonale medier spekulerer i at det kan være snakk om al-Qaida sympatisører.

Etter det TV 2 forstår er dette det hittil mest omfattende oppdraget nordmennene har hatt etter at de ankom Kabul like før jul.

Av hensyn til sikkerheten til de involverte får ingen i norske kontingenten i Afghanistan uttale seg om anti-terror aksjonene - som pågår fortsatt.

Og ved hovedkvarteret i Stavanger vil man ikke spekulere i om massepågripelsene i Kabul i større grad kan gjøre den norsk styrken på 150 mann til terrormål.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot