RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn best på frivillig arbeid

59 prosent av nordmenn jobber med gratisarbeid for frivillige organisasjoner. Ingen andre land kan måle seg.

Norge har lenge vært best i verden på frivillig arbeid. Nå har vi forbedret vår egen verdensrekord - andelen av befolkningen som jobber gratis har økt fra 52 prosent i 1997 til 59 prosent i dag, viser tall fra Institutt for samfunnsforskning (ISF), ifølge Dagsavisen.

Frivillig arbeid for kultur- og fritidsorganisasjoner, borettslag og velforeninger, øker. Imidlertid er det færre frivillige enn før som stiller opp for livssyns- og arbeidslivsorganisasjonene.

- Kultur og fritid har et stort behov for inntekter. Penger fra det offentlige holder ikke til å lønne dirigenter og skaffe nødvendig utstyr, sier forsker Karl Henrik Sivesind ved ISF til Dagsavisen.

I mange andre land er det mer populært å jobbe frivillig innen hlese- og sosialtjenesten, mens dette i Norge for det meste er offentlig finansiert, påpeker han.

Etter Norge på listen over de mest frivillige i verden kommer Storbritannia, der 30 prosent jobber frivillig, Sverige med 28 prosent, USA med 22 prosent, Nederland med 16 prosent, Frankrike med 14 prosent og Australia med 13 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere