*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn betaler mest for sex

Ingen steder i Europa tar de prostituerte seg bedre betalt enn i Oslo. Snart kan horekundene bli straffet.

23.04.08 08:54

Norske horekunders betalingsvilje tiltrekker seg prostituerte og bakmenn fra hele verden, skriver Aftenposten. Gateprisen for et samleie i den norske hovedstaden overgår den man finner i andre europeiske byer, ifølge avisa.

Men selv om prisene er høyere i Oslo enn andre steder, har de sunket de siste årene. En gjennomsnittslønn for en prostituert kvinne i Oslo er nå cirka 2.000 kroner dagen. For få år siden kunne de prostituerte klare det dobbelte, ifølge Aftenposten.

Fredag fremmet regjeringen sitt forslag om forbud mot sexkjøp. Blir forslaget vedtatt, kan det vanke bøter eller fengsel inntil seks måneder for den som skaffer seg seksuell omgang eller handling mot vederlag.

Om betalingen for sex skjer med penger, gjenstander eller lignende - er uten betydning, skriver Justisdepartementet i sin pressemelding om saken.

- Mennesker er ingen handelsvare og kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester vil gjøre det mindre attraktivt for menneskehandlere å se mot Norge, sier justisminister Knut Storberget (Ap) ifølge regjeringen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.