RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn delt i synet på alkohol

Sist oppdatert:

Mer enn halvparten av de spurte mener det er greit at voksne drikker alkohol foran barna. Det kommer fram i den omfattende Blåkors-undersøkelsen 2008 hvor 4000 nordmenn har deltatt.

53 prosent mener foreldre bør kunne ta seg et glass vin, eller øl med barna til stede, mens 46 prosent svarer at det ikke er akseptabelt, skriver Aftenposten.

Nesten halvparten mener det er greit å drikke alkohol mens barna ser det - så lenge man ikke blir synlig beruset.

- Dette viser at veldig mange voksne er klar over at omgang med alkohol ikke alltid er uproblematisk for barna. Samtidig bør vi utfordre dem som sier det er greit å drikke med barn til stede, til å tenke over om det er noen områder som bør være helt alkoholfrie. Voksne bør snakke med barna om dette, og reflektere over hva som er greit, og om det er så all right at de drikker med dem til stede, sier fagsjef Frid Hansen ved Borgestadklinikken til avisen.

De spurte er mer samstemt når det gjelder når ungdommer kan få servert alkohol i familiesammenheng. Her sier 80 prosent at barna bør være18 år eller eldre. Forskning viser at de som får servert alkohol hjemme, drikker mer enn andre jevnaldrende.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere