*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn er lite tolerante

Nordmenn er blant de mest lykkelige og tillitsfulle i Europa. Men spesielt tolerante er vi ikke, ifølge en ny undersøkelse.

03.11.04 05:50

40.000 europeere er blitt intervjuet i en ny undersøkelse, European Social Survey, som beskriver folks subjektive opplevelser av livssituasjonen.

Undersøkelsen viser blant annet at nordmenn ikke er de lykkeligste i Europa, skriver Aftenposten.

- Nordmenn havner langt opp på listen over de lykkeligste i Europa, men ikke øverst. Danmark ligger på topp, godt over land som Sverige, Finland, Sveits, Luxembourg og Norge. Selv om FNs utviklingsfond i flere år har rangert Norge som verdens beste land å bo i, trenger ikke det å bety at nordmenn er det lykkeligste folket, og det viser denne undersøkelser, sier professor i sosiologi, Kristen Ringdal.

- Som ventet viser undersøkelsen at nordmenn er blant de minst religiøse i Europa. Mer overraskende er det at vi ikke scorer særlig høyt på toleranse. Vi havner midt på treet, og vi har ikke noe å skryte av når det kommer til toleranse hverken overfor innvandrere eller til homoseksuelle, sier Ringdal.

Til gjengjeld er nordmenn svært tillitsfulle. Vi har stor tilit til samfunnsinstitusjoner som rettsvesenet og politiet og til folk flest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.