Nordmenn fornøyd med dagens helsetilbud

Norges befolkning er fornøyd med hvordan helsetjenestene fungerer her i landet, viser en undersøkelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Tallene fra «World Health Survey» ble samlet inn i 2003 av Statistisk sentralbyrå (SSB) på oppdrag fra WHO og inkluderer allemennlege, spesialist, psykolog, sykepleier, jordmor, tannlege, fysioterapeut og kiropraktor.

I tillegg gjelder det også for alternative behandlinger.

Det store flertallet, om lag 60 prosent, var fornøyd med måten de ble møtt på som pasienter i norske sykehus. 14 prosent var ganske eller meget misfornøyd. Rundt 25 prosent var verken fornøyd eller misfornøyd, melder NTB.

Over 80 prosent av dem som i løpet av de siste fem årene hadde vært innlagt på sykehus mente ventetiden fra mottakelse til behandling var akseptabel. Videre opplevde flertallet at de ble behandlet med respekt av personalet og at de forsto informasjonen som ble gitt.

På ett område kan helsevesenet likevel forbedre seg ut i fra tallene. Bare litt over halvparten mente at de i tilstrekkelig grad var blitt involvert i beslutninger om egen helse og informert om ulike behandlingsmuligheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag