RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn pensjonerer seg senere enn før

Yrkesaktiviteten blant norske seniorer er trolig den høyeste noensinne.

Oslo (NTB): Yrkesaktiviteten blant norske seniorer er trolig den høyeste noensinne, viser en rapport Nav offentliggjør tirsdag.

Norge trenger imidlertid flere seniorer i arbeid, ettersom levealderen stiger raskere enn gjennomsnittlig pensjonsalder. Siden 2009 har forventet gjenstående levealder for en 50-åring økt med elleve måneder, mens snittalder for pensjonering har økt med sju måneder, viser tall TV 2 har fått fra Nav.

Selv om seniorene i dag jobber mer enn før, tilbringer de dermed noe lengre tid som pensjonist sammenlignet årskullene før dem.

IA-avtalen for perioden 2014– 2018 har som mål at yrkesaktiviteten blant folk over 50 år skal forlenges med 12 måneder fra 2009 til 2018.

– Med dagens trend ligger vi godt an til å nå IA-avtalens mål fram mot 2018, sier seksjonssjef i Nav, Ole Christian Lien til TV 2.

Han mener den nye pensjonsreformen i privat sektor er hovedårsaken til at folk velger å stå lenger i arbeid. Tidligere måtte seniorer slutte helt i arbeidslivet for å kunne gå av med førtidspensjon, men i dag er det mulig å få pensjon og jobbe samtidig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere