Nordmenn rammet av kredittkort-hackere

Hackere i USA stjal informasjon om 40 millioner kredittkort fra hele verden. Nordmenn er med stor sannsynlighet blant de rammede.

22.06.05 13:27

- Statistisk sett vil det være norske folk i en så stor base. Vi har varslet de ulike bankene i Norge, men ingen norske kortholdere kommer til å lide økonomisk av en sånn sak. Bankene dekker alle eventuelle tap, sier Thomas Midteide, informasjonssjef i Visa Bankgruppe, til TV 2 Nettavisen.

Sjekk saldoen
Har du handlet i amerikanske nettbutikker eller vært i USA det siste halve året, bør du nå sjekke kontoutskriftene dine nøye.

Innbruddet hos transaksjonsselskapet Cardsystems etterforskes nå av FBI. Selskapet håndterer kreditkorttransaksjoner for over 100.000 mindre selskaper. Hackere snappet derfra opp navn, kortnumre og utløpsdatoer.

Midteide vil ikke si hvor mange norske kortholdere som kan være rammet.

Mafia
- Denne saken er fortsatt under etterforskning av blant andre FBI, og de har oppfordret Visa til å ikke gå ut med detaljer rundt saken. Det forholder vi oss til, sier informasjonssjefen.

Flere sikkerhetseksperter mener de stjålne kontoopplysningene antakeligvis er solgt videre, eller at organiserte kriminelle står bak.

- Det er kortnumrene som er på avveie. Det i seg selv er ikke svindel, men tyveri av data. Det betyr ikke automatisk at det er tappet penger noe sted. Vi har ikke merket noen unormal svindel i år, tallene har tvert imot gått ned, sier Midteide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.