RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn renvasket for metanol-blanding

(Politiet)
Sist oppdatert:
Ingen nordmenn kan lastes for at metanol ble blandet i smuglerspriten som har tatt livet av 18 personer her i landet, viser etterforskningen som politiet har gjort.

Statsadvokat Pål Lønseth sier til NRK at flere har solgt sprit de visste var farlig, men at ingen var med på å blande metanol i spriten.

Ved siden av å etterforske spritsmuglingen og salget her i Norge har politiet og statsadvokaten undersøkt om noen nordmenn kan ha vært involvert i at metanolen ble blandet inn i spriten.

Dette arbeidet har foregått sammen med politi i flere europeiske land, og nå har de konkludert at det kun var de involverte i Portugal som var med på å blande metanol i spriten.

Dette betyr at ingen nordmenn vil bli straffeforfulgt for å ha blandet metanol i spriten. Dermed har man fått på plass de aller viktigste brikkene i denne saken.

I februar starter rettsaken mot Erik Fallo og Per Erik Fossum som har solgt sprit i Oslo. Denne uken fortsetter saken mot tre østfoldinger som alle er tiltalt for å ha solgt sprit selv om de visste at den inneholdt metanol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere