*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn renvasket for metanol-blanding

Foto: (Politiet)

Ingen nordmenn kan lastes for at metanol ble blandet i smuglerspriten som har tatt livet av 18 personer her i landet, viser etterforskningen som politiet har gjort.

31.01.05 08:45

Statsadvokat Pål Lønseth sier til NRK at flere har solgt sprit de visste var farlig, men at ingen var med på å blande metanol i spriten.

Ved siden av å etterforske spritsmuglingen og salget her i Norge har politiet og statsadvokaten undersøkt om noen nordmenn kan ha vært involvert i at metanolen ble blandet inn i spriten.

Dette arbeidet har foregått sammen med politi i flere europeiske land, og nå har de konkludert at det kun var de involverte i Portugal som var med på å blande metanol i spriten.

Dette betyr at ingen nordmenn vil bli straffeforfulgt for å ha blandet metanol i spriten. Dermed har man fått på plass de aller viktigste brikkene i denne saken.

I februar starter rettsaken mot Erik Fallo og Per Erik Fossum som har solgt sprit i Oslo. Denne uken fortsetter saken mot tre østfoldinger som alle er tiltalt for å ha solgt sprit selv om de visste at den inneholdt metanol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.