Sommeren er høysesong for bilinnbrudd, og ifølge en pressemelding fra Tryg Forsirting er Gøteborg en av byene som ligger helt på topp i Europa hva gjelder innbrudd i bil. Hver sommer blir nordmenn robbet mens bilen står parkert i byen som huser Nordens største fornøyelsespark.

– Dette gjentar seg dessverre årlig, og vi ser samme tendens for juni og juli i år igjen. Hundrevis av nordmenn har funnet bilen tømt for verdisaker, etter at de har parkert i Gøteborg, sier Roy Vetaas, skadekonsulent og reiseekspert i Tryg Forsikring.

Les også: Flere enn før dopes ned på ferie

Flest innbrudd nær Liseberg

De fleste bilinnbruddene skjer i området rundt Liseberg, som har omkring tre millioner besøkende årlig. Totalt skal det ha vært omkring 3000 innbrudd i bil i Gøteborg i 2017. I følge Tryg Forsikring var det 13 innbrudd daglig i jul i fjor.

Sveriges Radio skrev i fjor at 173 innbrudd ble anmeldt i juni i 2016, mot 173 året etter. De fleste innbruddene har ifølge dem skjedd mellom 12 på dagen og 21.

– Tyvene går trolig mest etter utenlandske biler, deriblant norske. De vet at bilturister gjerne kan ha lett omsettelige verdisaker liggende i bilen, som dyre nettbrett, laptoper og merkeklær, sier Vetaas.

– En fullastet utenlandskregistrert bil på en parkeringsplass er å be om trøbbel, men uansett hvor tom bilen fremstår stopper ikke det de kriminelle. De knuser bilvinduet og gjennomsøker bilen likevel. Vårt beste råd er derfor å tømme bilen helt før du forlater den.