RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn tar vare på sine gamle

Vi besøker gamle foreldre sjeldnere enn spanjoler og engelskmenn. Men nå r det kommer til praktiske gjøremål, er nordmenn flinkest til å støtte og hjelpe.

Det viser studier der NOVA-forsker og sosialpsykolog Svein Olav Daatland har sammenlignet familieforholdene i Norge, England, Tyskland, Spania og Israel.

Sju av ti nordmenn svarer at de besøker sine eldre foreldre (over 75 år) minst én gang i uka. 46 prosent svarer at de bidrar med emosjonell støtte til sine foreldre, mens 69 prosent føler selv at de står sine foreldre veldig nær, skriver VG.

Daatland mener at vi i Norge tar like godt vare på hverandre i familiene nå som for 30-40 år siden, selv om vi har mindre ukentlig og daglig kontakt og bor lenger fra hverandre.

Studiene viser også at spesielt israelerne er opptatt av å gi sine foreldre emosjonell støtte, og de bidrar også mer økonomisk enn vi nordmenn gjør. Også barn av personer over 75 år i spesielt England og Israel føler seg svært nær sine foreldre.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere