Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn vil ha luksus

To- og trestjerners hotell er ikke lenger godt nok for norske turister.

(SIDE2): For bare få år siden var billighotellene en stor slager blant nordmenn på ferie. Nå skal vi gjerne ha den beste innkvarteringen.

- De beste og dyreste hotellene går først, fastslår informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

Hotell er status
- Før var det flyreisen som var et statusprodukt, men her blir billettene bare billigere og billigere. Fly er bare transport og da legger vi pengene i det å bo bra. Gjerne fra fire stjerner og oppover, sier hun.

Charterselskapet har merket at tendensen og fenomenet har vært stigende over flere år. Vi vil ha flotte hoteller både på Syden-turen og på storbyferie. Her ligger norske turister på topp blant de nordiske landene.

- Det norske markedet krever en høy standard, og da særlig i hovedferien på sommeren. Oppholdet skal være bekvemmelig og så liker vi jo å slå oss litt løs. Ferie er så viktig for oss nordmenn, mens svenskene gjerne reise med et litt strammere budsjett.

Petersson trekker en parallell til den ekstreme hyttestandarden som nordmenn setter sånn pris på. For charterselskapet illustreres dette gjennom tilbudet om egne villa med privat basseng. For denne ultimate ferien er markedet større enn tilbudet, hevder Star Tour.

Det er i all hovedsak høykonjunkturen som bidrar til at reisende legger mer penger i ferien. Før var det mer kamp om billigturene, nå går trenden i helt motsatt retning.

Mer penger, mindre tid
Svenskene ligger litt etter oss nordmenn når det kommer til å flotte seg på ferie, men også her velges det dyrere hoteller.

Lisa Lenneman i Ving har notert seg at feriegjestene generelt har mer penger og mindre tid. Det påvirker reisemønsteret.

- Jo bedre og dyrere hotell, desto letter er det å selge, sier hun til Dagens Nyheter.

Hotellstandarden har det siste tiåret blitt betydelig bedre. Hotell som renoveres blir da også automatisk oppgradert med en stjerne.

I Hellas, Tyrkia og Bulgaria var det heller ikke så mye mer enn trestjerners hoteller å finne for ti år siden.

Les mer om ferie og reise her.

Les også:

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser