RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn vil være yngre

Sist oppdatert:
Nordmenn føler seg yngre enn de er. Norske menn vil gjerne kutte 20 år på alderen. Idealalderen for nordmenn er mellom 35 og 45.

Idealalderen for nordmenn er mellom 35 og 45. Dette viser den første store studien – NorLAG-undersøkelsen – av livsløp, aldring og generasjoner i Norge, skriver Dagbladet.

Terje Westby (60) ga seg selv motorsykkellappen i 50-årsgave. Han føler årene blåser av ham på sykkelen. Roger Eriksen er 63. Han har kjørt sykkel siden 1957.

- Jeg føler meg nesten like ung som da. Jeg flyr ikke sammen med gamle folk som kler seg i hatt og frakk. Jeg veit ikke om jeg har dress engang, sier han til Dagbladet.

Undersøkelsen viser at de fleste nordmenn føler seg yngre enn de er, men også at de gjerne skulle vært yngre.

Spesialpsykolog og forsker ved NOVA, Svein Olav Daatland, synes det er overraskende at også relativt unge folk skulle ønske de var yngre enn de er. Han tror interesse for kosmetisk kirurgi kan knyttes til dette.

Folk i 40-åra vil gjerne være 10 år yngre, mens 70-åringen gjerne vil være nærmere 30 år yngre. Undersøkelsen er gjort blant 4169 personer mellom 40 og 79 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere