RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordsjødykkere saksøker staten

Sist oppdatert:
Nordsjødykker-alliansen saksøker staten. Dykkerne vil ha staten kjent ansvarlig for skadene som de fikk under pionerarbeid i Nordsjøen. Blir staten dømt ansvarlig, kan dykkerne få millioner.

Pionerdykkerne som var med på å legge grunnlaget for det norske oljeeventyret et lei av at den norske staten ikke vil påta seg ansvaret for alle de skadene de ble påført i pionertiden.

Staten er nå saksøkt av dykkerne som har engasjert advokatkontoret Sjødin Meling & co.

- Det er ingen som har sagt takk til dykkerne, bortsett fra et hver gang en av dem har begått selvmord, så skriver Bondevik et brev der han sier at det er ytterst beklagelig at enda en dykker har tatt livet av seg, sier advokat Olle Nohlin til TV 2 Nyhetene.

En del dykkerne har fått opp til 2,5 millioner kroner i kompensasjon for skadene sine. Det mener de bare er ti prosent av det de skulle hatt.

- Vi har ikke fått en avgjørelse på at staten er juridisk ansvarlig, sier Nordsjødykker-alliansen, Rolf Guttorm Engebretsen.

Mange utenlandske dykkere står også bak søksmålet, blant annet amerikanske. Saksøkes Norge i en amerikansk rett, kan det bli dyrt, opp til hundrede av millioner kroner.

- Vi vil etablere skyld for staten først. Så tar vi de 250 erstatningssakene, sier Nohlin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere