Gå til sidens hovedinnhold

Norge blåser bort

Se langt etter våren. Denne uka blåser Norge bort og det blir snø.

- Det kommer inn et lavtrykk som vil gjøre at det skyer til allerede i kveld på Vestlandet og vest på Sørlandet. I løpet av morgendagen får vi stort sett oppholdsvær i Vest, men i Sør-Rogaland vil det komme litt nedbør. Det skal også komme nedbør på Sørlandet, sier meteorolog Beate Tveita hos Storm.

Det blir også skyet vær på Østlandet. Dessuten kommer det nedbør.

- I løpet av natta vil det bli nedbør på Sørlandet i form av sludd og regn. På ettermiddagen i morgen vil det komme litt snø i indre strøk, men ikke veldig store nedbørsmengder, opplyser Tveita.

De som bor litt nordover og midt i Norge kan nyte det beste været onsdag.

- Trøndelag og Møre og Romsdal vil få det beste været med sol og vind fra sørøstlig retning. Det blir også oppholdsvær og sol lenger nord i Nordland, men kysten av Troms og Finnmark vil få litt nedbør, sier meteorologen.

Sjekk været der du bor her.

Få været på mobil

- Ganske kjølig
Lavtrykket vil også bringe med seg vind.

- Det vil blåse kuling langs kysten fra ytre Oslofjord og nordover. Fra Nordmøre til Trøndelag løyer vinden, men fra ytre Namdal og nordover vil det blåse kuling igjen, sier meteorologen.

- Nedbøren og vinden gjør det ganske surt, legger hun til.

Få endringer
Været blir stort sett uendret resten av uka.

- Lavtrykket vil bevege seg sørøstover. Lavtrykksområdet blir liggende i Nordsjøen. Det fortsetter med sørøstlig vind i hele landet, og nedbør til Sørlandet. I perioder blir det også litt nedbør på Østlandet. Fra vest blir det oppholdsvær og perioder med sol, sier Tveita.

Hun opplyser også at det heller ikke blir store temperaturendringer. Det blir fortsatt kaldt, litt varmere for Midt-Norge sin del, mens litt lavere for Nord-Norge.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar