RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge dårligst på matvarer

Norge er det landet i Norden som har dyrest mat og dårligst utvalg.

Konkurransetilsynene i Norden har sammenliknet matvaretilbudet i de ulike landene. Norge gjør det dårligst både på pris og utvalg, skriver Bergensavisen.

I Norge er prisene på mat og drikke 46 prosent høyere enn gjennomsnittlig EU-nivå, mens svenskene bare ligger 12 prosent over. Danmark ligger 24 prosent over, Finland 20 prosent over og Island 43 prosent over.

- Den grunnleggende årsaken til de høye, norske matprisene er importrestriksjoner for landbruksprodukter, sier avdelingsdirektør Lasse Ekeberg i Konkurransetilsynet til BA.

I et gjennomsnittlig, norsk supermarked kan kundene velge mellom litt under 300 varer i kategoriene meieriprodukter, kjøtt, drikkevarer og kjøttpålegg. I Island, som bare er en brøkdel så stort og langt mer avsidesliggende, har innbyggerne 100 flere varer å velge mellom. Utvalget i Finland er mer enn dobbelt så stort som i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere