RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge for eliteturister

Sist oppdatert:
«Alle» klager på prisnivået i Norge, men noen på årets reiselivsmesse mener det er helt naturlig.

(SIDE2): - De som reiser til Finnmark har i utgangspunktet god råd, men vi er allikevel ikke noe reisemål for eliten, sier markedssjef Beate Juliussen i Finnmark reiseliv.

Hun skjønner at noen reagerer på at en snøscootersafari med besøk i Alta Igloo Hotel koster over 1000 kroner, og det inkluderer ikke overnatting og lunsj.

Sammenligner gjerne
- Sammenligner vi dette eksempelet med aktiviteter i andre land blir det ikke så avskrekkende. Å leie en vannscooter i Syden koster gjerne et par 100-lapper for en halvtime, mens denne scootersafarien tar hele dagen, forklarer Juliussen.

Mer opplevelse for pengene er stikkord for reiselivsnæringen i Nord-Norge. Drar man med hundeslede inn på Finnmarksvidda noen dager kommer prisen opp i 8000 kroner. En ferieopplevelse som folk er villig til å betale for.

- Noen reagerer når det lages et spesielt opplegg for enkeltpersoner eller grupper. Da koster det gjerne en del ekstra, men de aktivitetene som går på faste tidspunkt er ikke uoverkommelig for turistene, mener markedssjefen.

Få hotellmuligheter
Overnatting har også vært nevnt som en kostbar utgift på reise rundt om i Norge. Her er det tilgangen på alternativer som styrer prisen.

- Overnattingen er vel som ellers i verden, men vi har kanskje ikke den ønskede variasjonen å tilby bestandig. Billige løsninger som vandrerhjem og pensjonater finnes ofte ikke. På den andre siden har vi heller ikke noe luksus på hotellfronten i Finnmark, bemerker Juliussen.

Alternativet er hytte og camping, men da må man være flere som går sammen.

Finnmark reiseliv, som så mange andre aktører på norske opplevelser, sikter seg inn mot et segment av turister som ligger på middels til høy inntekt.

- Finnmark er også et mål for de som de som har reist mye før. Hos oss får de oppleve en helt spesiell natur og kultur. Det er de villig til å betale for, presiserer hun.

Verdens dyreste
Til de som klager over hotellpriser, dyr mat og stive reisekostnader har hele Norges reiseguru følgende melding:

- Norge er verdens dyreste land. Da blir det dyrt å besøke oss og de som kommer hit vet det veldig godt. De er høyt utdannet og velstående, og sånn er det bare, kan Jens A. Riisnæs konstatere.

- Bare mat og vin er jo svindyrt. Det er en grunn til at vi har alle bobilene rundt på veiene våre om sommeren.

Bøndene må bidra
Riisnæs tror eneste løsningen er at bøndene snart begynner å åpne gårdene sine for turistene. Flere må tilby rom og matopplevelser som speiler kulturen her i Norge.

- Gi turistene det de egentlig vil oppleve.

Skulle man allikevel prøve seg som turist på lavbudsjett i Norge kan denne fotnoten fra Riisnæs komme godt med.

- Med mindre penger opplever man mer. Det kan jeg selv skrive under på, sier han.

Les også:

- Messen dreper reiselysten

Lokker med krabbe

Vil ha opplevelser

Les mer om ferie og reise her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere