RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge gir 40 millioner i nødhjelp til Ukraina

Sist oppdatert:
Norge gir 40 millioner kroner i akutt nødhjelp til Ukraina. Den humanitære krisen er den største i Europa siden krigen på Balkan, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Børge Brende ankom Kharkiv i Øst-Ukraina søndag kveld for med egne øyne å få et inntrykk av de humanitære konsekvensene som krigen har hatt i landet.

– Jeg tror de humanitære konsekvensene i Ukraina er underkommunisert. Jeg tror ikke folk har tatt innover seg at det er fem millioner mennesker som trenger hjelp. Det er like mange mennesker som daglig trenger humanitær hjelp som det bor folk i Norge. Jeg tror ikke man har fått det med seg opp i alle de andre katastrofene. Katastrofene i Syria, Irak og Middelhavet, sier Brende til VG.

– I hjertet av Europa står man overfor den verste humanitære krisen i Europa siden krigen på Balkan på 90-tallet, påpeker han.

Mens Norge nå gir 40 millioner kroner i akutt nødhjelp, har FN bare fått inn drøyt 20 prosent av det etterspurte behovet på 2,3 milliarder kroner til den humanitære responsplanen for 2015, skriver avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere