RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge mer og mer korrupt

Sist oppdatert:
I fjor etterforsket politiet 16 korrupsjonssaker - mot seks året før.

Det blir stadig mer korrupsjon her i landet. I fjor etterforsket politiet 16 korrupsjonssaker hvorav ni ble betegnet som svært grove tilfeller. Det viser tall TV 2 Nyhetskanalen har innhentet. I 2005 etterforsket politiet seks korrupsjonssaker.

Assisterende økokrimsjef, Trond Eirik Schea sier til TV 2 Nyhetskanalen at de som blir tatt, ofte vil være folk som tar beslutninger eller som kan påvirke beslutninger om kontrakter, innkjøp og slike ting.

En av fjorårets groveste saker skjedde i Undervisningsbygg i Oslo hvor eiendomssjefen er siktet for underslag av 90 millioner kroner. Skandalen førte blant annet til at byråd Grethe Horntvedt gikk av. Et annet tilfelle skjedde i Bærum hvor en kommuneansatt og tre familiemedlemmer skal ha overfakturert kommunen for 15 millioner kroner.

Korrupsjon i kommunene blir et stadig større problem og mange av fjorårets saker har skjedd nettopp i kommunene. Organisasjonen Transparency International Norge jobber mot korrupsjon i alle samfunnslag. Lederen Jan Borgen bekrefter at det foregår mye korrupsjon i kommunene.

- Det har vært mye snakk om korrupsjon i næringslivet, men heldigvis så tror jeg nå politikere skjønner at korrupsjon i det offentlige er et alvorlig problem, sier Borgen til TV 2 Nyhetskanalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere