RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge sinke på ren energi

Sist oppdatert:
Bruker ti ganger mer penger på olje- og gassforskning.

Norske politikere snakker gjerne i fagre ord og vendinger om fornybar energi. Likevel bruker Norge minst penger på slik forskning av de nordiske landene, skriver Aftenposten.

Regjeringen satt av 44 millioner kroner til forskning på ren energi i 2006. Til sammenligning brukes 436 millioner kroner til å forske på olje- og gassutvinning.

Tall fra Det internasjonale energibyrået (IEA) og Forskningsrådet viser at Danmark og Sverige bruker fem-seks ganger mer penger på å uvikle fornybar energi. Finnene bruker om lag tre ganger mer enn Norge.

Forskningsmiljøet ved Institutt for energiteknikk (IFE) på Kjeller fortviler over den manglende satsingen, og mener dessuten at bevilgningene er uforutsigbare. For eksempel forsvant nesten alle midler til vindkraftstudier i løpet av høsten.

- Forskningsbevilgningene er som en jojo. Nå har vi fått mer penger til sol, men vi får ikke noe til vind. Først bygger vi opp et kompetent og dyktig forskningsmiljø på vindkraft, bare for at det blir totalt utradert like etterpå. Slik har det vært i alle år, forteller IFE-forsker Per Finden til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere