RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge skal bli best på klimapolitikk

Sist oppdatert:
Et regjeringsutvalg får den vanskelig oppgaven å finne ut hvordan Norge kan bli et foregangsland på klimapolitikk.

Utvalget skal finne ut hvordan vi kan redusere de nasjonale utslippene av klimagasser med inntil 80 prosent innen 2050.

- At Kyoto-protokollen nå trer i kraft er en milepæl i det internasjonale klimaarbeidet. 35 industriland er nå rettslig bundet til å redusere sine samlede klimagassutslipp i femårsperioden 2008-2012, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Utvalg settes ned
Nå skal et utvalg se på hvordan Norge som samfunn kan redusere klimagass-utslippene med mellom 50 og 80 prosent i løpet av de neste 50 årene.

- Vi ønsker å sette fokus på hvilke samfunnsendringer som må til for at Norge skal kunne utvikles til et lavutslippssamfunn i løpet av en 50-års periode. Utvalget vil ha et hovedfokus på mulighetene som ligger i å utvikle og ta i bruk ny teknologi for å redusere klimagassutslippene. Men også andre scenarier basert på mulige endringer i produksjons- og forbruksmønstre vil bli vurdert, forklarer Hareide.

Ferdig om 18 måneder
- Utvalgets arbeid skal skje i tett dialog med det sivile samfunn, og relevante fagmiljøer skal inkluderes aktivt i prosessen. Sluttproduktet fra utvalgets arbeid presenteres i en egen rapport i løpet av 18 måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere