*Nettavisen* Nyheter.

Norge stod stille i tre minutter

Foto: TV 2 Nettavisen/Erik Modal

Norge stod stille fra klokken 12.00 til 12.03 i dag for å minnes ofrene for flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

05.01.05 12:33

Regjeringen oppfordret til at det skulle holdes tre minutters stillhet over hele landet fra klokken 12.00 til klokken 12.03 i dag. Dette skjedde samtidig i landene i Den europeiske union, med unntak av Danmark.

Minnemarkeringen skjer for å minnes ofrene for flodbølgekatastrofen i Sør-Asia, og for å uttrykke solidaritet med befolkningene i de berørte landene.

Kollektivtrafikken i Norge stod stille, og på arbeidsplasser stoppet nordmenn opp i tre minutter for å minnes ofrene. Ute på gaten stoppet folk opp i tre minutter for å vise respekt for de omkomne.

Statsminister Kjell Magne Bondevik tente et lys på statsministerens kontor klokka 12 med disse ordene:

- Den voldsomme naturkatastrofen rundt Det indiske hav har, som vi vet, krevd et ufattelig antall menneskeliv, 150.000 som vi vet nå. Vi føler med alle som er rammet. Til minne om alle de omkomne og med særlig omtanke for de som er berørt i Norge tenner vi dette lyset og er stille i tre minutter, sa Bondevik.

Danmark er det eneste europeiske landet som ikke vil holde tre minutters stillhet for å minnes ofrene etter bølgekatastrofen i Sørøst-Asia onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.