RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge vil forlate Jan Mayen

Metereologisk institutt har foreslått å legge ned sin stasjon på Jan Mayen. Det innebærer at det norske nærværet på øya opphører.

Forslaget om å nedlegge stasjonene på Jan Mayen og Hopen vekker reaksjoner. Metereologene selv mener stasjonene er avgjørende for en god værvarslingstjeneste.

- Det vil innebære dårligere værvarsler, sier direktør Anton Eliassen i Meteorologisk institutt til Nordlys. Han ser likevel ingen annen mulighet enn å forlate Jan Mayen og Hopen:

- Innenfor vårt budsjett ser vi ingen mulighet til alene å holde det utstyr og sikkerhetsnett som en stasjon på Jan Mayen krever, sier han. Eliassen viser blant annet til at flyplassen blir nedlagt og at Jan Mayen ligger så langt fra norsk fastland at det ikke kan nåes med helikopter.

En nedleggelse av den meteorologiske stasjonen på Jan Mayen vil innebære at norsk nærvær på øya opphører.

Nedleggelsen av værvarslingsstasjonen kommer som en følge av at Fiskeridepartementet har bestemt seg for å nedlegge det norskkontrollerte Loran C-stasjonen. Dette systemet erstattes av GPS som er et system som kontrolleres og styres av USA, skriver Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere