RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Iransk TV via APTN (AP Photo)

Norge vil gjerne hjelpe

Sist oppdatert:
Norske myndigheter er beredt til å hjelpe jordskjelvofrene i Iran dersom landet ber om det. I løpet av et døgn kan hjelpeutstyr være på plass.

- I slike situasjoner er vi rede til å stille opp på meget kort varsel. Vi har beredskapsutstyret klart, sier politisk rådgiver David Hansen i utviklingsdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Det eneste som trengs nå er en offisiell henvendelse fra iranske myndigheter.

- Vi har ikke fått noen konkret forespørsel, så vi vil avvente til vi får en forespørsel før vi foretar oss noe. Blir vi spurt, kommer vi til å hjelpe, sier Hansen.

- Stor sorg
Han uttaler seg på vegne av regjeringen i den tragiske saken. Over 4000 mennesker har omkommet i et kraftig jordskjelv som rammet byen Bam i Iran på morgenen 2. juledag. Det fryktes at dødstallet kan stige til 20.000.

- Vi har mottatt denne nyheten med stor sorg, og vi føler sterkt med det iranske folk. Det har kommet meldinger om at det er flere tusen døde mennesker, og selv om dette er et land hvor det ofte er jordskjelv, er likevel dette et høyt antall, sier den politiske rådgiveren til TV 2 Nettavisen.

Medisiner
Han sier det ikke skal være mangel på rent menneskelig kapasitet i Iran, det vil si folk til å hjelpe ofrene frem fra ruinene. Norges bidrag vil derfor eventuelt bli i form av ulike typer utstyr, alt fra tepper og vannrenseutstyr til medisiner.

- Etter en forespørsel kan vi har utstyr på plass i løpet av et døgn, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere