Norges beste - og verste sykehus

Helseminister Dagfinn Høybråten presenterte mandag en ny internettside som måler kvaliteten ved norske sykehus. Sjekk ditt sykehus her.

08.09.03 12:09

Sjekk kvaliteten på ditt sykehus

Dette er første gang det offentliggjøres ensartede kvalitetsmål for alle landets sykehus.

- Med dette blir pasientens rett til fritt valg av sykehus, mer reell. Nå kan pasientene i samarbeid med sin fastlege gå inn på nettsiden å finne sykehuset med kortest ventetid og best kvalitet på behandling, sier helseminister Dagfinn Høybråten til TV 2 Nettavisen.

Nettsiden vil hele tiden være tidsaktuell og oppdatert. Pasientenes erfaringer, tallet på korridorpasienter, sykehusinfeksjoner og liggetid før operasjon er blant tingene som er målt.

- Kvalitetsmålene vil bidra til at pasientene kan gjøre mer kvalifiserte valg av sykehus. I tillegg vil dette føre til en skjerping ved alle sykehus. Ved full offentliggjøring av kvalitetsmålene vil sykehusene bli mer bevisste på internkontroller og rapportering av svikt, sier Høybråten.

Åtte av ti er fornøyde

10 000 pasienter har i løpet av de siste månedene svart på spørsmål om kvalitet ved sykehusene. Dette ligger til grunn for kvalitetsmålene. En samlet vurdering viser at åtte av ti pasienter er fornøyde med den behandlingen de har fått. Mest fornøyd er de med personalet, mens organiseringen på sykehusene kommer dårligst ut.

- Alt i alt kommer sykehusene godt ut av denne undersøkelsen. Det behandles langt flere pasienter enn tidligere, og ventetiden har gått kraftig ned det siste året. De nye kvalitetsmålene vil føre til større tillit og åpenhet, og forhåpentligvis til ytterligere forbedringer ved sykehusene, sier Høybråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.