*Nettavisen* Nyheter.

Norges beste barneby?

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- Oslo har flere tilbud til denne gruppen enn mange andre byer i Norge! jubler turistsjefen i Oslo.

13.01.09 11:22

(iOslo.no) Horene er borte fra gata, det pusses opp, krona blir billigere for utenlandske turister og Oslo-hotellene opplever økning i krisetider. Men er Oslo en god by for barn å besøke?

- Oslo er definitivt ikke barne-uvennlig, sier administrerende direktør Tor Sannerud i visitOSLO til iOslo.no.

Hva mener du? Er Oslo Norges beste barneby å besøke? Si din mening om hovedstaden under artikkelen!

At hovedstaden skal være noe dårligere barneby enn andre byer avviser han blankt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Oslo har flere tilbud til denne gruppen enn mange andre byer i Norge. Kristiansand har jo dyrehagen, men de har kanskje ikke så mye mer?

Sannerud viser til en lang liste med barnas favoritter i Norges eneste storby. Her kan barn gjøre alt fra å ri hester, kjøre gokart, se på forskjellige dinosaurer, til å se fangehullene i Akershus festning. Hele listen finner du her.

- Det er mange flere tilbud enn Tusenfryd. Jeg ønsker meg likevel et akvarium, og et større badeanlegg. Da hadde vi vært svært godt fornøyd, sier turistsjefen i Oslo.

Vi i Oslo.no vil høre hva du mener. Si din mening om Oslo! Har du spesielt gode eller dårlig erfaringer som gjest her? Send en e-post til oss: tips@ioslo.no

1. januar fikk Sannerud seg en skikkelig gave. Hordene av gatehorer forsvant fra sentrumsgatene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

- Å ja, det var en god nyhet. Det virker definitivt slik at det er en annen situasjon på nyåret enn før jul. Det er jo ikke samme tilstedeværelse av aggressiv sexsalg, sier han.

Nå er det de utenlandske tiggerne som irriterer mest.

- Og nå ser det ikke ut til å være sesongbetont mer, forteller Sannerud.

Alt dette preger hvor hyggelig reisende foreldre synes det er å ta med barna til Oslo. Uformelle spørrerunder iOslo.no gjennomførte i september viste at de yngre turistene ikke brydde seg så mye om verken horer eller tigging. Samtidig var det tilnærmet umulig å finne tilreisende barnefamilier på Karl Johan på kveldstid.

Les flere nyheter på iOslo.no

Annonsebilag