*Nettavisen* Nyheter.

Norges dyreste pizza-fyll

Foto: (Scanpix)

Mannen gikk amok da en annen rappet pizzastykket han hadde betalt for. Oppgjøret tok åtte måneder.

23.11.06 14:04

(iBergen.no) Den sultne kjøperen fikk ikke engang spist det svindyre pizzastykket. Likevel har Bergen tingrett pålagt ham å betale blodprisen.

Snappet stykket
Nå var sjokkprisen riktignok selvforskyldt. For det rablet fullstendig for 21-åringen da han ikke fikk mesket seg med det mektige pizzastykket han hadde sett seg ut på 7-11 ved Torgallmenningen en lørdagsnatt i mars.

Den berusede mannen hadde nettopp betalt og pekt ut det mest innbydende stykket da en slu snik kom ut fra intet og knabbet stykket.

21-åringen kunne bare hjelpeløst se på at tyven slukte pizzaen på null komma niks. Sulten og desperat gikk han fullstendig amok inne i kiosken. En kioskmedarbeider og to vektere måtte til for å få pizza-krigerne ut på gaten. Der fortsatte kampen som eksalerte til et blodig oppgjør på bare knyttenevene.

Den rabiate 21-åringen måtte legges i bakken og påsettes håndjern av vekterne. I likhet med pizza-tyven, tilbragte han natten på glattcelle.

Nektet å betale
Neste morgen ble han presentert et forelegg på 5000 kroner, og det var prikken over pizzaen. Han nektet å betale en krone mer for pizzaen han aldri fikk. Dermed endte hele saken i retten.

Da saken ble behandlet tirsdag, møtte han ikke i rettssalen. Men han slapp likevel ikke unna å måtte betale de sure pengene. For tingretten fant ham skyldig i ordensforstyrrelse og påla ham å betale boten. I dommen ble det lagt vekt på at 21-åringen to ganger tidligere er dømt for tilsvarende forhold. Av allmennpreventive hensyn mente dommeren at pizza-slagsmålet måtte svi for mannen.

Men retten hadde også medynk med 21-åringen.

«I formildende retning har retten sett hen til at det var en viss foranledning til at tiltalte ble sint ved at en annen mann tok det pizzastykket tiltalte hadde bestilt og betalt», heter det i dommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.