RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Norges farligste» kan være uskyldig dømt

Sist oppdatert:
Princ Dobroshi, av politiet utpekt som en av de farligste mennene i et norsk fengsel, kan være uskyldig dømt. Nå krever han saken gjenopptatt.

Advokat John Christian Elden og privatetterforsker Tore Sandberg har gransket saken mot Dobroshi, og mener han kan være offer for justismord. Sandberg har tidligere avdekket at Per Liland var uskyldig dømt, og nå sist fikk han opphevet en av drapsdommene mot Fritz Moen.

Elden og Sandberg har sendt en begjæring om gjenopptakelse av saken til den ny oppnevnte Gjenopptakelseskommisjonen, skriver Dagbladet.

Princ Dobroshi har av politiet og i media blitt omtalt som en av de farligste kriminelle i Norge. Han soner nå en straff på 14 års fengsel etter at han ble funnet skyldig i å ha smuglet fem kilo heroin til Norge.

Dobroshi ble landskjent da han i 1996 rømte fra Ullersmo landsfengsel. Tre år seinere - i Praha i februar 1999 - ble han pågrepet. Etter at Dobroshi kom tilbake til Norge, har han sittet under de strengeste soningsforhold i Ringerike fengsel.

Tore Sandberg mener det er store spørsmålstegn i Dobroshi-saken, og at Princ Dobroshi derfor bør få prøve saken for retten på ny.

- Vi kan stå overfor et alvorlig justismord, sier Tore Sandberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere