RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges formannskapsperiode over

Onsdag avslutter Norge sitt formannskap i Europarådet. Samtidig ratifiserer Norge protokoll 14 til den europeiske menneskerettighetskonvensjon.

Europarådets ministerkomité møtes onsdag i Strasbourg. Statssekretær Kim Traavik i Utenriksdepartementet deltar for Norge på møtet.

- Det norske formannskapet har funnet sted i en tid med viktige endringer i Europa. Arbeidet for å fremme menneskerettigheter, demokrati og godt styresett er en viktig forutsetning for å virkeliggjøre et Europa uten skillelinjer. Europarådet både kan og vil fortsette å spille en viktig rolle i denne utviklingen, sier statssekretær Traavik i en pressemelding.

Samtidig som Norge nå avslutter sin formannskapperiode, ratifiserer vi protokoll14 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Protokollen er ment å bidra til en mer effektiv menneskerettighetsdomstol.

- Oppfølging av reformen har vært en prioritert oppgave for det norske Europarådsformannskapet. Vi vil fortsatt arbeide aktivt for en rask ikrafttredelse av de ulike tiltakene for å sikre individets rettssikkerhet i Europa, sier Kim Traavik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere