Norges formannskapsperiode over

Onsdag avslutter Norge sitt formannskap i Europarådet. Samtidig ratifiserer Norge protokoll 14 til den europeiske menneskerettighetskonvensjon.

Europarådets ministerkomité møtes onsdag i Strasbourg. Statssekretær Kim Traavik i Utenriksdepartementet deltar for Norge på møtet.

- Det norske formannskapet har funnet sted i en tid med viktige endringer i Europa. Arbeidet for å fremme menneskerettigheter, demokrati og godt styresett er en viktig forutsetning for å virkeliggjøre et Europa uten skillelinjer. Europarådet både kan og vil fortsette å spille en viktig rolle i denne utviklingen, sier statssekretær Traavik i en pressemelding.

Samtidig som Norge nå avslutter sin formannskapperiode, ratifiserer vi protokoll14 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Protokollen er ment å bidra til en mer effektiv menneskerettighetsdomstol.

- Oppfølging av reformen har vært en prioritert oppgave for det norske Europarådsformannskapet. Vi vil fortsatt arbeide aktivt for en rask ikrafttredelse av de ulike tiltakene for å sikre individets rettssikkerhet i Europa, sier Kim Traavik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag