RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges nye fly kan være farlige

Sist oppdatert:
Forsvarsdepartementet ønsker å hurtigbestille fire nye Hercules transportfly fra USA, men disse flyene kan være farlige.

Forsvarsdepartementet har utredet et forslag om å bestille fire ny transportfly av type Hercules C-130J. Bakgrunnen til dette er at de gamle Hercules-flyene kan bli pålagt operasjonelle begrensninger, skriver VG.

En ny rapport utarbeidet av den amerikanske Kongressen slår fast at flyene av type Hercules C-130J ikke egner seg til blant annet fallskjermhopping. Grunnen til dette er at fallskjermhopperen kan bli sugd inn mot flykroppen. Norske elitesoldater trener stadig på fallskjermhopp fra transportfly.

- I desember 2006 ble disse flyene erklært operative uten begrensninger, ifølge våre opplysninger. Problemene var til stede på den forrige generasjonen av disse flyene, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til VG.

Men kongressrapporten fra 7. mars i år lyder: «Forsvarsdepartementets testere rapporterer fortsatt om operasjonelle utfordringer med flyet, som medfører at de er rangert delvis operative».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere