*Nettavisen* Nyheter.

Norgeshistoriens minste narkobeslag

En kvinne ble nylig dømt til fengsel for å ha solgt 0,1 gram hasj, noe som sannsynligvis er det minste narkotikabeslaget her til lands.

Det var ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett ikke mengden med narkotika som var den avgjørende faktoren, men at kvinnen solgte hasjen til to jenter på 14 og 15 år.

Kvinnen ble dømt til 14 dagers ubetinget fengsel, og utfallet er 11 dager kortere enn da saken var oppe i Oslo tingrett.

- Det dreier seg om et uvanlig beskjedent kvantum(..) Ca 0,1 gram må under enhver omstendighet ligge under grensen for hva som skal kunne anses som en ”brukerdose", skriver lagmannsretten i dommen.

Isolert sett ville ikke salg av en så liten dose ført til ubetinget fengsel. Men når retten likevel kommer til den konklusjonen, er det av allmennpreventive årsaker.

Lagmannsretten mener kvinnen burde fortstått at det var unge og uerfarne jenter hun solgte til, ettersom jentene betalte langt over gjengs pris for et såpass lite kvantum.

Kvinnen er tidligere dømt tre ganger for ulike former for narkotikaforbrytelser, herunder salg. Hun var i svært mange år heroinmisbruker, inntil hun kom under behandling for metadon for tre år siden. Ett år etter at kvinnen begynte med metadon, fant hendelsen med de unge jentene sted på "Plata".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.