Norgeshistoriens største ransutbytte

Ranerne i Stavanger kan ha fått med seg mellom 60 millioner og 100 millioner kroner. Ifølge VG var den forrige rekorden på 30 millioner kroner etter et ran mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo.

Flere uavhengige personer med kjennskap til det kriminelle ransmiljøet sier til Dagbladet at utbyttet etter ranet i Stavanger er rundt 100 millioner kroner. Kildene sier ifølge avisen at de har fått bekreftet dette fra personer som har kjennskap til planleggingen og gjennomføringen av ranet.

Verken politiet eller Norsk Kontantservice vil fastslå summen, men avviser ikke at ranerne kan ha fått med seg så mange penger.

VG skriver tirsdag at ransutbyttet er på 60 millioner kroner. VG begrunner dette med studier som avisen har gjort av videoopptak fra overvåkingskameraene hos Norsk Kontantservice. Ifølge VG hadde ranerne fylt minst seks bager med kontanter, og avisen hevder at det er plass til om lag 10 millioner kroner i sammenpressede sedler i hver av bagene.

Politiet opplyste i påsken at ranerne ikke fikk med seg bare norske kroner, men også utenlandsk valuta som amerikansk dollar, euro, svenske og danske kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag