*Nettavisen* Nyheter.

Norgesrekord i skogvern

Direktoratet for naturforvaltning vil sette norgesrekord i skogvern med Trillemarka.

03.10.06 08:19

Direktoratet for naturforvaltning (DN) går inn for vern av et 147 kvadratkilometer stort område i Trillemarka – Rollagsfjell. Følger Miljøverndepartementet tilrådingen, blir dette Norges største skogvernområde. 73 kvadratkilometer er produktiv skog.

DN vil verne området som naturreservat, den strengeste verneformen, heter det i en pressemelding fra direktoratet.

DN velger ikke å følge anbefalingen fra de berørte kommunene som i en felles kommunedelplan foreslår vern av cirka 100 kvadratkilometer. Dette er et forslag også grunneierne har akseptert.

- Vi mener at vårt forslag best dekker de ulike interessene. Vern av Trillemarka slik vi foreslår vil dekke mangler i dagens skogvern og verne et område med nesten upåvirka naturskog og mange truede arter. Faglig sett har ikke dette vært en vanskelig avgjørelse, sier direktør Janne Sollie i Direktoratet for naturforvaltning til Nettavisen.

- Vi er skuffet over at Direktoratet for naturforvaltning ikke har foreslått et større verneområde, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom, til Nettavisen. Han mener et verneområde på 200 kvadratkilometer må til for å favne alt av verneverdi, blant annet gammel furuskog og naturskog.

- Vi skjønner at folk som er vant til å bruke disse områdene til jakt og friluftsliv er bekymret, men mener det er mulig å legge opp til en verneplan som også ivaretar disse interessene, sier Lahn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.