RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norman fem ganger dyrere enn Kosmo

Sist oppdatert:
Victor Normans forgjenger som arbeids- og administrasjonsminister, Jørgen Kosmo (Ap), spiste og drakk for en femdel av det Norman har brukt. I dag skal Kosmo vurdere hva Stortinget skal gjøre med Norman-sakene.

Listene over Norman og Kosmos bruk av representasjon og bevertning viser at den forrige arbeids- og administrasjonsministeren, Jørgen Kosmo, brukte 99.553 kroner, mens den nåværende, Victor Norman, hittil har brukt 543.826, skriver VG.

Kosmo var minister et halvt år kortere enn det Norman nå har sittet, men forskjellen mellom de to er likevel stor.

Brev til Bondevik
En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomite ba tirsdag 11. november statsminister Bondevik om å svare på flere spørsmål om statsråd Victor Normans pengebruk.

Bakgrunnen er at statsråden gjentatte ganger har overskredet statens maks-satser for representasjon. Det er også reist tvil om Normans dømmekraft etter at departementet foreslo hans kjæreste Christine Meyer til styreverv i forskningsrådet. Norman mente at forholdet ikke gjorde ham inhabil.

Krever definisjon
Komiteen ønsker i første omgang å få vite forskjellene på representasjon og bevertning. Det er stor forskjell på de to begrepene:

¿ Blir en middag definert som representasjon, kan personene som deltar spise og drikke for opptil 880 kroner hver.

¿ Blir middagen kalt for bevertning, kan personene bare spise for opptil 220 kroner hver.

Diskuterer flysaken
Statsministeren har gitt kontroll- og konstitusjonskomiteen, der Jørgen Kosmo er medlem, beskjed om at de vil få svaret i dag.

På det ekstraordinære møtet som komiteen skal ha i dag klokka 12.00, skal de også diskutere om Stortinget skal be Bondevik svare på Normans valg av flyselskap. Statsråden har ikke fulgt sine egne pålegg som han har gitt staten om bruk av flyselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere