Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norman har ikke svart på brev

Foto: Knut Falch (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Victor Norman har ikke svart på brevet som SV sendte sist tirsdag om hans pengebruk. Nå øker SV presset.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen er tilbake fra sin reise i USA, og tar opp Norman-saken på sitt møte i Stortinget tirsdag. Møtet begynte klokken 12.

Forrige uke uttrykte både Jens Stoltenberg (Ap), Kristin Halvorsen (SV) og Carl I. Hagen (Frp) misnøye med arbeids- og administrasjonsministeren, som gjentatte ganger har overskredet statens maksimalsatser for representasjon.

Det er også reist spørsmål om Normans dømmekraft etter at hans departement foreslo Normans kjæreste Christine Meyer til styreverv i forskningsrådet. Norman mente at forholdet ikke gjorde ham inhabil.

Etter avsløringene sendte SV et brev på faks til Norman sist tirsdag. Da syntes stortingsgruppen at det hastet så mye med å få svar fra Norman at komite-medlem Siri Hall Arnøy ikke ville vente til dagens møte.

Men SV har ennå ikke hørt noe fra statsråden.

Partiet har nå laget et forslag til spørsmål som de ønsker at kontroll- og konstitusjonskomiteen skal vedta.

- Det er klart vi venter. Hvis svaret er godt og utfyllende når det kommer, kan det være greit å vente en uke, sier Arnøy.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!