RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Norman kalt inn på teppet

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik kalte i dag statsråd Victor D. Norman (H) inn på teppet. På møtet om Normans pengebruk fikk statsråden klar beskjed.

Ifølge en pressemelding fra statsminister Kjell Magne Bondeviks kontor handlet møtet om Normans representasjonsutgifter.

"Statsministeren har understreket overfor statsråden at regelverket skal følges, og Norman har beklaget at dette i enkelte tilfeller ikke har skjedd", heter det i pressemeldingen som er sendt ut fra Bondeviks informasjonssjef Øyvind Østang.

VG avslørte tirsdag at Norman i løpet av sin tid som statsråd har svidd av godt og vel en halv million kroner på dyre restaurantbesøk.

Over statens maksimumsgrense
Ved 11 middager som VG har sett regningene på, har regningene overskredet Statens maksimalsatser for representasjon. I Statens personalhåndbok slås det fast at reglene som setter 880 kroner som en øvre grense for en middag på statens regning, er bokstavelig ment.

Ekstrautstyr
I tillegg til de dyre middagene krevde Norman ekstrautstyr til en verdi av 117 400 kroner i statsrådsleiligheten sin. Han krevde blant annet å få et piano i leiligheten, og selv om både departementsråden og stabssjefen sa nei, kom pianoet på plass.

Victor D. Norman holder pressekonferanse klokken 15.30 onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere