RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

Norman legger seg flat

Sist oppdatert:
Victor Norman beklager på nytt og sier han personlig vil betale tilbake 13.000 kroner etter at han har oversteget Statens satser på middager. Samtidig har han bedt om at det omstridte pianoet blir hentet.

- Jeg vil beklage at jeg har gått over Statens satser. Det er en selvfølge at jeg skal betale dette, sa Victor Norman på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han opplyste at det var snakk om tilsammen 13.000 kroner som han nå personlig vil betale tilbake.

- Ingen planer om å gå av
Statsråden sa til pressen at han på bakgrunn av de siste dagenes avsløringer har vurdert sin stilling.

- Jeg har ingen planer om å gå av som statsråd. Jeg har kommet til at det er ille å oppleve dette, men det ville vært verre å gå, sa Norman på pressekonferansen.

- Hvis jeg hadde gått, ville jeg ha akseptert de spørsmål som er blitt stilt om min integritet, og min integritet er det ikke spørsmål om, sa statsråden.

SI DIN MENING:
Kom Norman styrket ut av dagens redegjørelse?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

- Misvisende
Han mener fremstillingen i pressen er til dels feil.

- Fremstillingen i pressen har på mange måter vært misvisende. Men jeg synes det er riktig å rette pekelyset mot slik type avgifter, sa Norman.

På pressekonferansen gikk han igjennom de ulike middagene hvor han har oversteget Statens satser i detalj. Han remset opp den ene middagen etter den andre.

Norman sa at han har gått over Statens satser med 13.000 kroner.

- Det skal jeg selvfølgelig betale, og jeg beklager veldig sterkt at så har skjedd, gjentok ministeren.

Men han benyttet også anledningen til å slå tilbake mot pressen.

- Bildet som er skapt av politisk ledelse som skal ha spist middag på fine restauranter hver dag, er mildt sagt en liten overdrivelse, sa Norman.

Bedt om at pianoet blir hentet
Norman sa også at han i dag hadde bedt departementet om å komme og hente det omstridte pianoet som han hadde stående hos seg, samt stereoanlegget fra Bang & Olufsen.

Om pianoet sier han følgende:

- Igjen skjønner jeg veldig at folk reagerte på dette. Riktignok, angående pianoet, så kunne jeg etter vanlige regler i staten fått fraktet mitt piano til Oslo. Den løsning som ble valgt var billigere, men jeg skjønner at folk reagerer. Jeg beklager sterkt at jeg ba om å få pianoet, sa Norman.

- Bør få konsekvenser
Pressekonferansen startet klokken 15.30, og Norman kommenterte de siste dagers avsløringer om dyre restaurantregninger og annen luksus. Norman la fram regnskap og kvitteringer fra hans tid som statsråd.

VG avslørte tirsdag at Norman i løpet av sin tid som statsråd har svidd av godt og vel en halv million kroner på restauranter.

- Det kan nok tenkes at jeg oppfattes som mer arrogant enn jeg er. Det fleste mennesker jeg har møtt, er arrogante fordi de er sjenert. Jeg er fryktelig sjenert, men ikke beskjeden, sa ministeren på pressekonferansen.

- Ingen lekkasjer
Norman avviser påstandene som blant annet professor i Frank Aarebrot har kommet med om at oppslagene om arbeids- og administrasjonsminister Victor Normans pengebruk kan være plantet av byråkrater som føler seg truet av statsråden.

- Nei, jeg har ingen indikasjoner på slike lekkasjer. Det er også blitt hevdet at det er lekkasjer fra departementet. Det er det heller ingenting som tyder på, sier Norman til TV 2 Nettavisen.

Mange har reagert på statsrådens pengebruk. En undersøkelse blant 5137 lesere av TV 2 Nettavisen, viser at 82 prosent mener at saken bør få konsekvenser for ministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere