Norman står på sine 13.000

Foto: (Foto: Jørge Berge /TV 2 Nettavisen)

Statsråd Victor D. Norman avviser Carl I. Hagens påstander om at han har brukt 147.000 kroner for mye til representasjon. Les Normans brev til Hagen.

27.11.03 16:04

Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman er ikke enig med Frp-formann Carl I. Hagen som mener at han har brukt 147.000 kroner for mye til representasjon.

Statsråden mener at det meste av den påståtte overskridelsen skyldes misforståelser om representasjons- og bevertningsreglene.

- I underkant av 100.000 av de 147.000 kronene er hjemlet i reglene for representasjon, mens rundt 40.000 er hjemlet i regelverket for bevertning og det skjønn en statsråd kan utøve i den forbindelse. Tilbake står det beløpet på drøyt 13.000 kroner som jeg tidligere har beklaget og skal betale tilbake, sier Norman.

Beskyldt for løgn
Carl I. Hagen, som er medlem av Stortingets kontroll- og institusjonskomité tente på alle pluggene da Norman sist fredag beskyldte Hagen for å fare med løgn. Frp-formannen satte seg ned og la fram dokumentasjon på at Norman har overskredet reglene for representasjon langt over det som har vært kjent til nå.

I brevet skrev Hagen at hans beregninger viser at Norman har overskredet representasjons- og bevertningsreglementet med 147.636 kroner.

Hagen raser
Hagen er på ingen måte fornøyd med at Norman holder fast på sin tolkning av reglene.

– Slik statsråd Norman velger å tolke reglene for bevertning og representasjon i sitt brev til meg, finnes det ingen skranker eller grenser for hva han kan definere som representasjon innenfor regelverket, skriver Hagen i en pressemelding.

I meldingen fortsetter Hagen med å fyre løs mot Norman:

– Han kan således med sin meget spesielle og vide fortolkning spise og drikke med hvem han vil (også alene), når han vil og hvor han vil. En slik utopisk tenkning er etter min mening uforenelig med hele grunnlaget for Statens personalhåndbok, Håndbok for politisk ledelse og normal fornuftig skjønnsutøvelse av ansvarlig voksne personer.

Håper på Bondevik-støtte
Hagen ser nå fram til statsminsterens gjennomgang i saken. Kjell Magne Bondevik vil slutt fungere som en overdommer i den bitre konflikten mellom Hagen og Norman etter at han varslet kontroll- og institusjonskomiteen om at han vil sjekke Normans pengebruk nærmere.

Frp-formannen setter sin lit til at statsministeren vil støtte hans måte å definere reglene på.

- Når Kontroll- og konstitusjonskomiteen mottar svar fra statsministeren om denne gjennomgang vil det forhåpentlig bli klart om statsministeren stiller seg bak statsråd Normans skjønnsutøvelse og merkverdige forståelse av reglene for diettgodtgjørelse, sier Carl I. Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.