RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Normans luksus får etterspill

Sist oppdatert:
Frp og SV reagerer på statsråd Victor Normans pengebruk. Frp krever at statsministeren kaller Norman inn på teppet og SV vil ha en beklagelse.

Les også:Spiste og drakk for 560.000 kr

Norman har brukt 560.000 kroner på dyre middager og 117.400 kroner på utstyr til sin leilighet, skriver VG.

- Dette er en helt horribel sak som vi tar svært alvorlig. Vi forutsetter at Normans sjef, Kjell Magne Bondevik, kaller ham inn på teppet, sier stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) til TV 2 Nettavisen.

- Minner om en bananrepublikk

Som medlem i familie-, kultur- og administrasjonskomiteen er Knudsen ekstra oppbrakt over at det er arbeids- og administrasjonsministeren som har gått over maksimumssatsene for representasjon i staten.

- Som leder for arbeids- og administrasjonsdepartementet som krever modernisering og effektivisering av staten bør Norman selv være et godt eksempel. En slik pengebruk er helt hårreisende og helt uakseptabel, sier Knudsen.

SI DIN MENING:
Bør denne saken få konsekvenser for Norman?
Ja
Nei

Se resultat

- Bør være et eksempel
Han frykter av statsrådens pengebruk vil gi en svært negativ signaleffekt.

- Norman bør vise moderasjon, blant annet med tanke på lønnsoppgjørene som han har ansvar for. Når han bruker skattebetalernes penger slik, blir det nesten som om han er statsråd for en bananrepublikk, sier Knudsen.

Hvis ikke Bondevik kaller Norman inn på teppet, vil Frp jobbe for at saken får et etterspill i Stortinget.

- Vi vil først vente og se hva Bondevik gjør. Jeg vil ikke gå i detalj om hva vi eventuelt vil gjøre hvis Bondevik ikke følger opp saken, men vi har flere muligheter. Vi kan ta saken opp i kontroll- og konstitusjonsjonskomiteen, i spørretimen eller i budsjettsammenheng, sier Knudsen, som selv har dristet seg til å be Stortinget om penger til et skrivebord på sin hybel i Oslo.

- Men å be om penger til et piano er helt horribelt. Vi bor på hybler for skattebetalernes penger. Og Norman må gjerne gå på fine restauranter, men da bør han betale for egne penger, han har en veldig god lønn.

SV krever beklagelse
Også stortingsrepresentant Siri Hall Arnøy (SV) er oppbrakt over Normans pengebruk.

- SV vil sende et brev til Victor D. Norman i dag og be om en redegjørelse og en beklagelse, sier Arnøy som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Hun sender brevet fra SV og ikke kontroll- og konstitusjonskomiteen fordi resten av komiteen er på reise i USA.

- Komiteen skal ikke ha møte før i neste uke, og det blir for lenge å vente, sier Arnøy som i likhet med Knudsen reagerer på at Norman i kraft av å være arbeids- og administrasjonsminister har gått over statens satser.

- Det er litt uverdig av en statsråd ikke å følge reglene, særlig når vedkommende har så stor innflytelse over reglene som Norman har. Det er ikke bra at en statsråd oppfører seg som om han er hevet over reglene, sier Arnøy til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere