*Nettavisen* Nyheter.

Norsk diva hjalp «007»

Roger Moore stjal showet da han utnevnte nye H. C. Andersen-ambassadører under et Oslo-besøk torsdag. Til slutt måtte Wenche Foss gripe inn og løsrive James Bond-stjernen fra journalistene.

03.03.05 14:55

Den britiske skuespilleren var blid og opplagt under sitt korte norgesbesøk og tok seg tid til å prate både med norske kjendiser og et tallrikt pressekorps, men på tampen ble det travelt for sir Roger og hans kone, lady Moore. Det var da Wenche Foss grep inn og fortalte pressen at nå fikk det være nok spørsmål og bilder. Herr og fru Moore skulle rekke et fly til Praha.

Det var i en stjernespekket seanse på Madserud gård i Oslo torsdag Roger Moore utnevnte deler av norsk kulturelite til H. C. Andersen-ambassadører.

Wenche Foss, Herborg Kråkevik, Mia Hundvin, Kåre Conradi, Thorvald Stoltenberg, Lars Roar Langslet og Rolv Wesenlund var der, mens Liv Ullmann og Wenche Myhre måtte melde forfall. Men alle ble de utnenvt til ambassadører for den danske eventyrforfatteren, som i år feires på storslått dansk vis - 200 år etter sin fødsel.

Markeringen starter på H. C. Andersens fødselsdag 2. april 2005, og da er alle de internasjonale ambassadørene invitert til feiring i den danske hovedstaden.

- Da møtes vi alle i København, forhåpentligvis, sier Moore til TV 2 Nettavisen. Dette var ikke hans første norgesbesøk, men første gang han var i Oslo, fortalte han.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi kom i går, og nå reiser vi videre til Praha, sa han og tok et godt tak i sin kone.

- Fortjener H. C. Andersen alt dette oppstyret?

- Absolutt, han leses jo i vide kretser, slo skuespilleren fast.

Feiringen av H. C. Andersen skjer i regi av det danske H. C. Andersen-fondet og er koblet til en større kampanje for å bekjempe analfabetisme. Det er satt av 10 millioner kroner på et fond til dette formålet. Fondet skal støtte arbeid og tiltak mot analfabetisme blant barn og unge i utviklingsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.