Gå til sidens hovedinnhold

Norsk dvergsnauser stoppet flytrafikken

Den norske dvergsnauseren Karo (2) stakk av etter landing i Spania og skapte flyplasskaos.

Lørdag kveld landet pensjonistekteparet Anne og Tore Fikse på San Javier-flyplassen ved Murcia. I likhet med mange nordmenn har de kjøpt seg bolig i solrike Spania og flykter dermed unna den lange norske vinteren.

Jomfrutur for Karo
Denne gangen var imidlertid spesiell. For første gang hadde de med seg hunden Karo (2). Alt var nøye planglagt, vaksinasjoner og papirer ordnet, og fra datteren Annette hadde de fått et hundebur i julepresang.

Men alt gikk ikke etter planen etter at Norwegian-flyet landet.

Sjokkbeskjed
- Vi hadde akkurat fått bagasjen vår da en flyplassansatt fortalte oss noe sjokkerende. Da stuerne åpnet flyets bagasjerom hadde en liten hund, vår hund, pilt ut og løpt vettskremt avgårde, sier Anne Fikse på telefon fra Spania.

- Karo hadde altså kommet seg ut av hundeburet?

- Ja. Ingen vet hvordan. Buret var helt nytt og vi antar at noe kanskje har kommet borti åpningsmekanismen når flyet ble lastet eller kanskje noe har skjedd underveis, sier Fikse.

- Hva skjedde så?

Stoppet flytrafikken
- Det viste seg at Karo hadde løpt ut på rullebanen og de måtte derfor stoppe all flytrafikk. Vi fikk være med ut på rullebanen der vi fortvilet ropte på ham. Men det er jo så mye bråk på en flyplass, og vi så at Karo var vettskremt. Til slutt forsvant han ut på området mellom rullebanen og sjøen, forteller en tydelig oppskaket Fikse.

Ekteparet måtte dra tomhendt til leiligheten cirka 20 minutters kjøretur nord for Murcia.

Lange timer
De prøve forgjeves å komme i kontakt med noen fra Norwegian via epost og telefon. I stedet har de måttet kommunisere med ansatte på flyplassen.

- Nesten alle snakker veldig dårlig engelsk, så det hele er svært frustrende, sier Fikse som har opplevd noen lange timer fra de ankom Spania.

- Vi ville dra ut og lete etter Karo på kvelden, men vi fikk ikke lov av sikkerhetshensyn. De skulle visst ta i mot fly helt til halv-to på natten, sier Fikse.

Søndag formiddag var beskjeden fra flyplassen at Karo fortsatt befant seg ett eller annet sted i området mellom rullebanen og sjøen.

Norwegian kjente ikke til saken da Nettavisen tok kontakt ved 12-tiden søndag.

- Dette kjenner jeg ikke til. Men gi meg litt tid så skal vi undersøke med våre handlingfolk i Murcia, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Vettskremt og ikke akkurat samarbeidsvillig
To timer senere tar Skånvik kontakt med Nettavisen.

- Jeg kan opplyse at lille Karo er funnet og i god behold, sier en blid kommunikasjonsdirektør.

- Ifølge våre handlingfolk hadde det vært en tøff jobb å få tak i Karo, han hadde ikke akkurat vært samarbeidsvillig - vettskremt som han var. Nå har han fått mat og drikke og venter bare på å bli hentet av familien sin, sier Skånvik som er svært glad for at den lille dvergsnauserens utflukt fikk en lykkelig slutt.

Skånvik tar nå kontakt med Fikse-familien for å gi det glade budskap.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene