Gå til sidens hovedinnhold

Norsk far (34) og sønn (7) døde i trafikkulykke i Danmark

En norsk familie var involvert i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag. Far og sønn omkom, mens to andre er innlagt på sykehus.

De to, en kvinne i 30-årene og en seks år gammel jente, er ikke alvorlig skadd, opplyser politiinspektør Brian Voss Olsen til NTB.

Familien var bosatt i Buskerud opplyser politiet i Sørøst lørdag kveld.

Gutten som døde var sju år gammel, mens faren var i 30-årene.

Familiens pårørende er varslet.

– Skal ikke skje

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Blinkende lys og klokker ved overgangen skal varsle bilister før toget kommer. Teknikere jobbet lørdag ettermiddag med å undersøke om dette systemet virke, ifølge lokalavisen Aarhus

Den danske transportministeren Benny Engelbrecht sier til DR at slike ulykker ikke bør kunne skje i Danmark.

– Mine tanker er hos de omkomne, skadde og deres pårørende. Togsikkerheten er svært høyt i Danmark, og derfor bør ikke slike ulykker kunne skje, sier Engelbrecht.

Skulle installere bom

Det er det ikke noen bom ved baneovergangen, men Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, jobber med å installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland.

– Overgangen er sikker. Det er ikke uvanlig at det ikke er bomanlegg. Vi skal nå finne ut av om lysanlegget har fungert, sier direktør Michael Borre for Aarhus Letbane.

Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.

Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april.

Politiinspektøren sier at ulykken blir etterforsket, og at det lørdag ettermiddag gjøres undersøkelser av havarikommisjonen, som er standard ved en slik ulykke.

Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet.

Ane Lunde i Utenriksdepartementet skriver i en SMS til NTB at UD er kjent med at to norske borgere er omkommet i Danmark.

Lite trafikk

Det var 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på lettbanen hadde kollidert i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland. Trustrup ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa som er endestasjon på lettbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.

Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.

Politiinspektør Voss Olsen beskriver området der ulykken skjedde som «ute på landet» og med liten trafikk.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken